Maleisië, Singapore en de travelbug in de container

Maleisië

Na de heerlijke stranden in Zuid-Thailand zijn wij naar Maleisië gereden, het laatste land waar wij zelf met de auto zullen rijden. De eerste indruk van Maleisië is netjes, geordend en westers. Waar Thailand overal volgebouwd is zie je in Maleisië gewoon weer lege velden. Waar de snelwegen in Thailand door de dorpen heen lopen en scooters toegestaan zijn zien we in Maleisië snelwegen die om de dorpen heen gaan en geen scooters mogen rijden. Maleisië is een moslim land in tegen stelling tot de andere zuid-oost Aziatische landen. Mocht je nieuwsgierig zijn wat we in Maleisië hebben gedaan, zie dan de cursieve tekst onderaan!

Dagje Singapore

Vanuit Kuala Lumpur zijn we een dagje naar Singapore gevlogen, het kleinste land van Zuid-Oost Azië, net iets groter als de noord-oost polder. Singapore is eigenlijk een mega stad waar alles echt geordend is. Singapore bestaat alleen maar uit wolkenkrabbers en shoppingmalls.

IMG_2263.jpg

Auto in container

We hadden tot vandaag hele dubbele gevoelens. We hebben mega veel zin om weer naar huis te gaan en jullie allemaal weer te zien. Maar aan de andere kant gaan we dit ook wel heel erg missen. Het was (is) echt een geweldige tijd, fijn om zoveel samen te zijn, veel te zien en lekker te doen waar we zin in hadden en elk half uur ons plan weer te veranderen. Vanmorgen is de auto in de container gegaan, en dit maakt het wel echt definitief. Tijd voor ons om nog een weekje te relaxen op Borneo en dan naar huis te komen :-).

Vanmorgen hadden we een afspraak om de auto in de container te doen. We kwamen op een terrein in de haven van Kuala Lumpur (Port Klang). Iemand wist ons duidelijk te maken dat we de auto konden parkeren en de sleutels konden afgeven. Uiteraard was dit niet wat we hadden afgesproken! Bleek dat afgelopen zaterdag besloten is dat het vandaag een ‘public holiday’ is, iedereen is vrij!! En waarom? Omdat het voetbalelftal gewonnen had!!

Gelukkig stond de container al wel op het terrein, we zijn aan het sleutelen gegaan bij de auto (zandplaten en tent eraf, banden leeg) en toen mochten we hem de container inrijden. Met een paar centimeter speling paste het perfect! Ze gaan de auto morgen vastzetten in de container. Helaas kunnen we hier niet zelf bij zijn, maar ons via via contactpersoon hier gaf aan dat het een betrouwbaar bedrijf is dus dat het zeker goed komt. Dus daar vertrouwen we op. Komende week gaan ze van alles doen rondom het papierwerk met de auto en op 25 december gaat de auto op schip CSCL Artic Ocean. Hopelijk gaat alles goed en niet zoals onderstaande plaatjes ;-).

Ongeluk containerschip.jpg  IMG_2290.jpg  Ongeluk containerschip 4.jpg

IMG_2331.jpg

Voor meer foto’s van Singapore, Maleisië of van de auto in de container, klik hier.

Tot heeeel snel (24 december komen we aan op Schiphol)!!
Liefs

Wat hebben we gedaan in Maleisie?

We zijn via Penang, de Cameron Highlands en Taman Negara naar Kuala Lumpur gereden.

– Penang is een schiereiland voor de kust, een 20 km lange brug verbindt het eiland met het vaste land. Wij vonden het eiland druk met andere toeristen en niet heel bijzonder.

– Ook in de Cameron Highlands waren veel anderen, mede door de vakantie in Maleisie. Alle accommodaties waren vol, maar gelukkig mochten wij kamperen op de parkeerplaats van een erg leuk hostel. Uiteraard hebben we de bekende thee plantages bezocht. Het was erg interessant om te horen hoe het klimaat afgelopen 15 jaar veranderd is van twee natte periodes met miezerbuien naar vier regenseizoenen per jaar met enorme regenbuien. Dit maakt dat alle plantages nu overdekt zijn met plastic, erg lelijk als je er door heen rijdt of loopt.

– Taman Negara is een national park waar wij een canopy walk hebben gedaan, hoog in de boomtoppen konden we door middel van touwbruggen heen en weer lopen. Een leuke ervaring, beetje jammer dat we geen enkele vogel hebben gezien (waar het park wel bekend om staat).

– En dan Kuala Lumpur, onze eindbestemming! Het is een enorme stad, met giga veel shoppingmalls (blijft bijzonder dat we er in Nederland geen een hebben). Naast de Petronas Towers is er niet veel te bezoeken, maar we hebben ons uitstekend vermaakt met het ‘shop till you drop’ principe ;-). Kortom, veel shoppen, koffie drinken, muffins eten en overal is het kerstsfeer.

11 reactie op “Maleisië, Singapore en de travelbug in de container

 1. G. Lenderink Galgendaal 2 6691MD Gendt

  Geweldig, wat jullie allemaal meemaken, nu nog even genieten
  en alle indrukken verwerken, zowaar in kerstsfeer!
  We kijken er naar uit om jullie met Kerst weer te ontmoeten!
  Veel plezier nog met de laatste vakantie ??dagen!??

 2. Maarten en Simone

  Hey!

  Wij hebben erg genoten van jullie verhalen! Leuk om te lezen wat jullie allemaal hebben meegemaakt, het was een bijzondere reis. Wij wensen jullie alvast een goede reis terug!

  Hoe lang gaat de auto erover doen? 😉

  Groetjes uit Rotterdam!

Laat een bericht achter

© 2023. "Travelbug On The Road". Travelbug Overland Asia.