Wie zijn wij

Annieke & Daan

IMG_0607

Beiden hebben we al veel gereisd, zowel los van elkaar als samen. De afgelopen jaren was dit meestal voor een aantal weken in de zomervakantie met een backpack. Bestemmingen van de afgelopen jaren samen waren onder andere Venezuela, Colombia, Zimbabwe en Zambia. Op http://annieketenraa.waarbenjij.nu vindt je meer over deze reizen.

Ze zeggen wel eens: reizen is verslavend, en dat is het voor ons ook. Er zijn nog zoveel plekken waar we graag heen willen. Allebei hebben we in 2015 ons werk opgezegd om een heleboel mooie plekken te bezoeken. Ook ons huis hebben we toen opgezegd, onze spullen in een opslagbox. Na terugkomt in december 2015 hebben we een huis gekocht in Zwolle. Voorlopig geen lange reis voor ons, maar we hopen nog vele mooie reizen te mogen maken de komende jaren.

Travelbug

Onze landcruiser komt uit 1993. Het is van oorsprong een Nederlandse auto, bij de RWD gaven ze aan dat het vermoedelijk om een oude brandweerauto gaat. Via Duitse eigenaren is deze auto bij Belgen terecht gekomen. De landcruiser is al in Mongolië geweest, en de vorige eigenaren zijn er mee naar Zuid-Afrika gereden.

Tsjah… en dan een naam voor de landcruiser. Allebei vinden we het erg leuk om te geocachen, en wat is er leuker dan je eigen cache maken? Geocachen is eigenlijk speurtocht voor volwassenen. Ergens is een cache verstopt, en deze kan je middels gps coordinaten opzoeken. Een travelbug is een cache met een bepaald nummer en een bepaald doel (http://nl.wikipedia.org/wiki/Travel_Bug). We hebben van onze auto een cache gemaakt, met als doel om gespot te worden tussen Nederland en Maleisië.

Onze auto is te vinden op de website van geocaching onder de code: TB6MFMP

Wereldreis

Waar komt het idee van een wereldreis vandaan?
Annieke is in Ghana een Nederlands gezin tegen gekomen dat met twee kleine kinderen van Nederland naar Ghana was gereden, echt super vet! Altijd is dit in het achterhoofd blijven hangen. Afgelopen zomer (2014) waren we aan het backpacken in Zimbabwe en Zambia en zijn we meerdere mensen tegen gekomen die onderweg waren voor een langere tijd. Ook hebben we stukjes mee gereden, hier werden we beiden erg enthousiast over. Na de vakantie zijn we ons verder gaan verdiepen en hebben we gekeken of het mogelijk en haalbaar was.

Waarom Azië?
Daan is veel in Zuid-Amerika geweest, Annieke meer in Afrika. Het leek ons erg tof om vanaf huis te vertrekken, Zuid-Amerika valt dan af. In Afrika was het tijdens het plannen van de wereldreis (eind 2014) lastig in verband met ebola. Azië zijn we beiden nog niet of weinig geweest, vandaar de keuze voor Azië.

Contact

Mocht je vragen hebben of iets willen weten / delen, laat hieronder een berichtje achter of mail naar we@travelbugontheroad.nl

 

12 reactie op “Wie zijn wij

 1. Mijn eerste bericht: hoeveel zullen volgen?
  Ik vind het zó fantastisch dat jullie je droom waar gaan maken (al ga ik je vreselijk missen- en al zal ik heeeeel blij zijn als jullie heelhuids weer thuis zijn)!

  Travelbughug van mij!

 2. Ubald en Thea

  Wij realiseren ons dat het tijdstip van vertrek nadert. Wij Ubald en ik hopen dat jullie de reis van jullie leven zullen maken en heelhuids over zeven maanden weer thuis zullen komen. Wij leven met jullie mee en zijn benieuwd naar de verhalen. Liefs.

 3. Terwijl ik dit lees vieren jullie je afscheidsfeestje. Lieke heeft me regelmatig verteld over jullie grote reis. Wat gaaf dat jullie dit gaan doen. ( en stiekem ben ik blij dat Lieke in Nederland blijft ) Ik wens jullie de reis van je leven en vooral heelhuids thuiskomen ! Geniet ! ik ga jullie volgen.
  groeten Ine Meijer

 4. Hello,

  We are Ali and Dovile from Turkey and Lithuania, respectively. We started travelling in Iran on July 1 and going to continue further for half a year or more. We saw your car on the street in Yazd and decided to write 🙂 If you are still in Yazd, would be nice to meet you for a tea or dinner. We are leaving Yazd tomorrow.

  Dovile & Ali

  • Sorry we didn’t have internet for a couple of days! So I’m just reading your message. It would have been nice to meet you! We are crossing the border to Turkmenistan tomorrow. In wich direction are you traveling? Enjoy! Daan & Annieke

 5. Hey guys! We hope you are doing well! We passed the Uzbek border today, now in Kirgystan on the way to Bishkek. Leaving the country was almost as painful as in Turkmenistan. But its getting better ?

  It was nice meeting you at several stations!

  Enjoy your trip

  Chris & the Swiss Charityrally Team

  • He! We are fine, at the moment in de east of Uzbekistan (Fergana Valley) and going to Tjatikistan soon. What happened at the border of Turkmenistan? We asked others but they didn’t know. We didn’t see you again, we saw all cars at the uzbekistan border, but not yours. We wish you a save trip to Mongolia!
   Annieke & Daan

 6. flurinadavidunterwegs

  Hi there! Thanks for your comment on out website. Yes, the pamirs were great!!! Now heading to China in the next days. Are you still there?
  Safe trip and enjoy!

 7. Goedendag,

  Mijn naam is Nick Rogmans en ik kwam uw website online tegen. Samen met een vriend ben ik een reis aan het plannen van Nederland naar Azië.

  We zijn momenteel aan het onderzoeken in welke landen het mogelijk is om met een Nederlandse auto te rijden. Echter krijgen we van diverse kanten te horen dat het allemaal niet mogelijk is maar wij denken anders.

  Ik was benieuwd of ik wellicht een keer met u kan spreken, via de telefoon of skype om wat te vragen over rijden in landen zoals Oezbekistan.

  Het zou ons erg helpen met de voorbereiding.

  Ik hoor graag van u.

  Met vriendelijke groet,

  Nick Rogmans

Laat een bericht achter

© 2023. "Travelbug On The Road". Travelbug Overland Asia.