Transmongolië express door Rusland & Armenië

Vanaf Mongolië zijn we in 24 uur met de trein naar Irkoetsk gegaan. Veel mooie uitzichten op de Gers (yurts), de graslanden en alle paarden en koeien vanuit de trein. Ayla vermaakte zich uitstekend met elk dier aanwijzen ;).

In Irkoetsk zaten wij bij een lokale familie op een farm, bij Lake Baikal. Dit is het grootste zoetwater meer van de wereld. Vanaf hier hebben we een excursie gedaan naar Orkhan Island. Dit is het centrum van alle sjamanen, hier geloven ze nog steeds heilig in. De bekende rots is 1 van de 9 meest heilige plaatsen in Azië.

Na Irkoetsk zijn we met de trein naar Krasnoyarsk gegaan. Dit is een leuke stad, met vlakbij Stolbi National Park waar we een 16 km lange wandeling hebben gemaakt langs allerlei rotsformaties. 

Vervolgens zijn we in 67 uur met de trein naar Moskou gegaan. Pff wat een afstand, 3 nachten! En eigenlijk alleen maar uitzicht op bos. Dag 1 en 2 waren nog leuk, dag 3 duurde wel heel lang! In Moskou zijn we naar het Gorky park geweest en hebben we ons prima vermaakt in de speeltuin. De rest hadden we in juni al gezien 🙂

‘s Middags vlogen we door naar Armenië. Hier hebben we de afgelopen week heerlijk gerelaxt en niks gedaan bij camping/B&B 3GS. Tijdens onze wereldreis zijn we hier geweest en wat ons is dit de ultieme relax vakantieplek. Heerlijk ontbijt, prachtig uitzicht, lekker zwembad, leuke mensen. 

Helaas zit deze reis er weer op, we zitten op dit moment op het vliegveld in Yerevan om via Moskou weer terug te vliegen naar Amsterdam. Naast nieuwe foto’s, hebben we nog 2 filmpjes geüpload, eentje van Rusland en eentje van Armenië, veel kijkplezier.

Transmongolië express – Rusland
3GS Armenië

Tot bij een volgende reis!
Liefs van ons alle 3.

3 reactie op “Transmongolië express door Rusland & Armenië

  1. Geert en Marijke

    Jullie hebben weer mooie nieuwe ervaringen opgedaan, dit keer samen met Ayla, heel bijzonder.
    Thuis nog even nagenieten.!
    Groetjes en dank voor de filmpjes en foto’s.

Laat een bericht achter

© 2023. "Travelbug On The Road". Travelbug Overland Asia.