Een nieuw verhaal en een nieuw filmpje!

Hoi,

Zoals jullie kunnen zien op de kaart zijn we via het binnenland naar de Oostfjorden gereden. We hebben de prachtige kustroute gevolgd, wisselend kliffen, rotsen, lavavelden en bergweggetjes. Bij Myvatn hebben we heerlijk in een warm water bron gezeten en in Husavik hebben we ‘whale watching’ tour gedaan. We zijn met een RIB het water opgegaan, pff wat kunnen die dingen hard! Maar we hadden succes: meerdere walvissen gezien! Walvissen zijn meer dan 15 meter lang, ze komen in deze periode naar IJsland om zich te voederen, ze eten een ton vis per dag. In de IJslandse winter gaan we terug naar de kust van Afrika waar ze jongeren krijgen. Hier is echter niet voldoende voedsel, dus elk jaar komen ze weer terug. Een half jaar eten ze zich vol en een half jaar eten ze niks… Het was gaaf om ze van dichtbij te zien.

Na getankt te hebben en boodschappen te hebben gedaan in de bewoonbare wereld zijn we weer het binnenland ingegaan. Deze keer via de F35 en zijwegen hiervan. We kwamen dankzij een geocache bij een waterval uit, in de beschrijving van de cache stond dat er ook een natuurlijke warmwaterbron was naast de waterval. We hebben heerlijk een uurtje afwisselend in het warme bad en in de koude rivier doorgebracht. Via een geothermisch gebied met allerlei geisers, warm water bronnen en geothermische activiteit (stoom uit de grond ed) zijn we naar een prachtige berg gereden en hebben we gewandeld. We hadden schitterend uitzicht over 2 verschillende gletsjers.

We zijn inmiddels weer in de buurt van Reykjavik, vanmiddag gaan we Jorine & Pascal ophalen bij het vliegveld. We gaan samen nog een weekje naar de westfjorden (noord-westelijk deel van IJsland).

We hebben een filmpje gemaakt van afgelopen week. Kijk bij media – video’s!

Liefs, Daan & Annieke

4 reactie op “Een nieuw verhaal en een nieuw filmpje!

  1. Welke superlatieven passen hier nu weer bij?

    We hopen dat jullie nog een fijne, mooie week hebben met z’n vieren en geniet van de knuffel die ik meegaf😉 aan Jorine!
    😘😘

Laat een bericht achter

© 2023. "Travelbug On The Road". Travelbug Overland Asia.