Alweer een week onderweg!


Hoi allemaal,

We zijn alweer een week onderweg, de tijd vliegt! Hierbij onze eerste update, het filmpje van het eerste national park is af en staat online! Klik hier! De foto’s zijn te bekijken via de wereldkaart.

De auto is eind juli al aangekomen in Kaapstad en afgelopen zaterdag mochten wij ook (eindelijk) die kant op! Vanaf Kaapstad zijn we in twee dagen naar het noorden gereden over verrassend goede asfalt wegen. We hebben erg gelachen over het Afrikaans dat we hoorden en zagen, wat een geweldige taal!

Eenmaal in het noordelijkste puntje van Zuid-Afrika zijn we het Kgalagadi Transfrontier National Park ingegaan, een safaripark op de grens van Namibië, Botswana en Zuid-Afrika. We hebben twee dagen rondgereden over zandwegen op zoek naar de dieren, en die hebben we gevonden!

Vooral de springbokken, gemsbokken en struisvogels waren er in overvloed. Ook de gnoe zagen we regelmatig. Naast deze dieren hebben we ook nog de Afrikaanse wilde kat, de jakhals, een honey badger (geen idee wat het Nederlandse woord is) en leeuwen gezien. Soms zelf gespot, en soms gespot door anderen. We kwamen bijvoorbeeld op een plek waar 2 auto’s stonden, we zijn erbij gaan staan. Wij kijken en kijken en kijken, ja er zit misschien iets in de boom, weer kijken, en op een gegeven moment bewegen er 3 leeuwen een stuk links van de boom! Zonder die andere auto’s en wat geduld zouden we ze nooit gezien hebben!

IMG_7749.jpg

Al met al leuke eerste dagen. Na dit National Park zijn we de grens met Namibië over gegaan. De eerste 350 km in Namibië was er daadwerkelijk niks anders te zien dat de gravelweg! Heel bijzonder om zo’n afstand te rijden zonder ook maar iets tegen te komen. Wat een immense vlakte! Namibië schijnt ook het dunst bevolktste land ter wereld te zijn! Wij hebben inmiddels Namibië dwars over gestoken en zijn nu bij de Namib Woestijn!

IMG_7943.jpg

Gister zijn we naar de Sossusvlei geweest, dit zijn de bekende zandduinen van Namibië. Het hele gebied is ter grote van Zwitserland. Het was echt een heel bijzonder gebied met overal rode zandduinen. En natuurlijk de bomen die hier al meer dan 500 jaar staan in sommige vlaktes. De bomen zijn helemaal versteend. Er was een hele rij met bomen, waar vroeger de rivier liep die nu helemaal verdroogd was. Even verderop was een groene rij met bomen, daar waar nu de rivier loopt. Wij hebben een aantal zandduinen beklommen en die hebben we (natuurlijk) ook weer naar beneden gerend, erg leuk!

We zijn nu nog in datzelfde gebied en zullen verder naar het noorden gaan. Binnenkort weer een update!

Liefs, Daan & Annieke

9 reactie op “Alweer een week onderweg!

  1. Fantastische foto’s van al die dieren, alleen weet ik niet welk dier bij welke foto hoort. Nog veel plezier daar in Afrika met al die beesten!!!!!!!!liefs😎👍

  2. Zoals we gewend zijn, weer een snel ,flitsend en sportief gebeuren. Prachtige natuur ook. Heel mooi dat wij het een beetje kunnen meebeleven. Nog heel veel reisplezier!

  3. Wat een geweldig mooie impressie geven jullie van deze prachtige landen. Het is net of we het zelf beleven. Nog een hele fijne tijd en ik kijk uit naar de volgende verhalen en foto’s/filmpje.
    Liefs Myrna

Laat een bericht achter

© 2023. "Travelbug On The Road". Travelbug Overland Asia.