Het zit erop…

We zitten op het vliegveld van Livingstone (Zambia) te wachten, en wat kan je nou beter doen dan een weblog schrijven terwijl je zit te wachten!

We hebben een heerlijke laatste week gehad, die vooral stond in het teken van safari’s en wilde dieren spotten. Sinds de laatste weblog zijn we (in Botswana) naar de zoutvlaktes gereden, een heel groot gebied midden in Botswana wat bestaat uit zout. Bijzonder om over heen te rijden. Vlakbij was nog veel wildlife (meer dan we hadden verwacht). We hadden een camping gereserveerd in dit gebied, maar helaas was de camping de dag ervoor afgebrand (iemand had houtskool laten branden op de braai die je hier bij elke camping hebt en dat was weg gewaaid). Erg veel pech voor ons, want dit was al de tweede keer (ook in Etosha was de waterplek die zichtbaar was vanuit de camping verbrand), beide keren dus geen dieren vanaf de camping.

Na nog wat relaxen in Maun zijn we doorgereden naar Chobe National Park, dit is het grootste national park van Botswana. We hebben hier drie dagen rond gereden en veel dieren gezien. Helaas hebben we de leeuwen, cheeta’s en luipaarden gemist, maar we hebben wel veel gave andere dieren van heel dichtbij mogen bekijken. Ze kwamen echt tot 2 meter van de auto. Soms kwam je ineens de bocht om en moest je hard remmen en even wachten zodat de olifanten, giraffen of zebra’s over waren gestoken. Is weer eens wat anders dan stoppen voor een voetganger of een verkeerslicht 😉 Foto’s staan online (klik hier) en ook een heel kort filmpje (klik hier).

IMG_9447.jpg

Gister zijn we de grens naar Zimbabwe over gegaan, hier hebben we Jorine en Pascal van het vliegveld opgehaald. ’s Middags zijn we samen naar de Victoria Falls gegaan. Ook al waren we hier drie jaar geleden geweest, het blijft bijzonder hoe wijd deze watervallen zijn en hoe bizar veel water er vanaf valt (meer dan 1100 m3 per seconde). Vanmorgen hebben we gerelaxt en daarna was het tijd om afscheid te nemen, van Jorine en Pascal, maar ook van de travelbug. Dit was onze laatste vakantie met de travelbug en zodra hij terug is in Nederland zullen we hem gaan verkopen.

IMG_9581.jpg

De vakantie zit er weer op, we hebben wederom een fantastische reis gemaakt en erg genoten!

Liefs, Daan & Annieke

IMG_9345.jpg

5 reactie op “Het zit erop…

  1. Mama/Nora en Bertus

    Het blijft een geweldige auto…..
    Een moeilijke beslissing,dat snappen we- er zitten zooooveel herinneringen en emoties aan (zelfs voor ons al); maar soms moet een mens verstandig zijn!
    Kom veilig thuis!💋

Laat een bericht achter

© 2023. "Travelbug On The Road". Travelbug Overland Asia.