Skeleton Coast, Etosha, Bushman en de Okavanga Delta

Hoi allemaal,

Ik moest even terug lezen waar ik was gebleven met schrijven. We beleven zoveel dat we nauwelijks tijd over houden voor dit soort dingen. Vandaag hebben we een relax dag en hebben we overal tijd voor!

Na de bijzondere ervaring in de Sossusvlei, met de dode bomen, de zoutvlaktes en de rode zandduinen, zijn we naar de kust gereden (Swakopmund). Het was daar ontzettend koud (harde koude zee wind). Sowieso was het in Zuid-Afrika en Namibië ‘s nachts ook best koud, rond de 6 graden. Verder land inwaarts en noordelijker is het gelukkig beter te doen in de tent. In Swakopmund zijn we gaan sandboarden, snowboarden maar dan van de zandduinen! Het was ongelooflijk zwaar om elke keer naar boven te lopen, maar wel vet om naar beneden te gaan. Ook hebben we op een plaat gelegen (zie de foto’s en het filmpje), met 55 km/h naar beneden sjeezen was echt tof!!!

(17).JPG

Na Swakopmund zijn we via de kust naar het noorden gereden, via de bekende skeleton coast. De kust is hier bekend vanwege de vele scheepswrakken door de sterke stroming in combinatie met de zandbanken. Het was bijzonder om de wrakken te bekijken en hier te rijden. De vele kilometers waarin we niks of niemand tegenkomen blijven bizar in Namibië.

IMG_8305.jpg

Via een tussenstop in Twijfelfontein (met oude inscripties en muurtekeningen in de stenen) zijn we naar Etosha gegaan. Dit is het National Park in Noord-Namibië. Bij de gate kwamen we mama/Nora en Bertus tegen! Samen zijn we door het park gereden op zoek naar de wilde dieren. En die hebben we gespot! Hoogtepunt was de olifantenkudde van 32 bij een drinkplaats samen met giraffen, zebra’s, gnoes, en vele soorten antilopen.

IMG_8632.jpg

We hebben onze weg met z’n vieren vervolgd richting bushman village (de bosjesmannen). Ondanks de aanraking met de westerse cultuur gaan ze nog meerdere keren per week op jacht en leven ze nog op primitieve wijze. We hebben een bushwalk gedaan en ze hebben ons geleerd van wat voor planten en bomen ze vroeger volledig leefden en nu nog steeds gebruiken.

IMG_8867.jpg

Afgelopen dinsdag zijn we de grens over gegaan naar Botswana en daar kwam alweer ons volgende avontuur: de Okavanga delta, een groot national park dat bestaat uit vele rivieren. We hebben een mokoro trip gemaakt (in een plastic boomstam boot, beetje jammer ;-)) en hebben gekampeerd in de jungle op één van de eilanden. Ondanks dat er niet veel dieren waren kunnen we toch een baby giraffe, een krokodil, een nijlpaard en vele vogels afvinken op ons lijstje.

IMG_1195.JPG

Vandaag hebben we mama en Bertus op de bus gezet, zij gaan zelf nog verder in Botswana. Wij hebben een relax dag en gaan morgen naar de zoutvlaktes. Nog één week!!

Nieuwe foto’s staan online!

Liefs, Daan & Annieke

IMG_8633.jpg

7 reactie op “Skeleton Coast, Etosha, Bushman en de Okavanga Delta

  1. Wat een avonturen weer. Het houdt niet op .en de wereld is nog zooooooooveel groter!!we hopen dat jullie de laatste week nog veel moois zullen zien en beleven. Lfs

Laat een bericht achter

© 2023. "Travelbug On The Road". Travelbug Overland Asia.