China: Beijing en de Chinese Muur

Vorige week donderdag zijn we vertrokken vanuit Nederland voor onze huwelijksreis: de transmongolië express. Na een overstap in Warschau zijn we vrijdagochtend in Beijing aangekomen. Ayla heeft het super gedaan onderweg, beide vluchten heeft ze grotendeels geslapen.

Beijing is een enorme stad, met heel veel mensen. We hebben een fietstocht gedaan door alle hutongs (oude stadswijken), hebben diverse paleizen bekeken en hebben vooral ook lekker rustig aan gedaan en regelmatige heerlijk koffie gedronken :). Het is ook wel heet in Beijing, rond de 32 graden en super vochtig. Uiteraard zijn we ook naar de verboden stad en naar het zomerpaleis gegaan, beiden zijn we na een paar uur weer ontvlucht vanwege de drukte. Ruim 70000 bezoekers per dag! Pffff…… Maar we kunnen het wel afvinken van ons lijstje.

Het hoogtepunt van afgelopen week was de wandeling op de Chinese Muur. We hebben gewandeld op een prachtig stuk (Gubeikou to Jinshanling East) en zijn weinig ander mensen tegen gekomen. De Chinese muur is in totaal 6000 km lang, wij hebben de eerste dag 15 km gelopen en de 2e dag 7. Zo’n klein stukje, maar al hele verschillende landschappen. Deels overgroeid, deels niet, deels gerestaureerd, deels in originele staat. Ayla vond het prima in de rugdrager zolang we maar liepen.

Een veel gestelde vraag: hoe bevalt het reizen met Ayla? Nou dat gaat echt super! Ze geniet zichtbaar van al onze aandacht, kan heerlijk zelf spelen en in de rugdrager kijkt ze haar ogen uit. Ze staat al ongeveer 1000 keer op een selfie met iemand anders, dat nemen we maar voor lief….

We hebben zowel foto’s als een filmpje geupload! Klik hier voor het filmpje. Klik hier voor de foto’s. Gisteravond zijn we in Ulaanbaatar aangekomen, vanaf morgen gaan we op stap met Jorine & Pascal in een landcruiser. Zin in!

5 reactie op “China: Beijing en de Chinese Muur

  1. Bomma en Dick

    Geweldig jongens. Jammer dat Ayla zich er weinig van zal herinneren. Gelukkig heeft ze dan de foto’s nog 👪 👦🎎🙏🏽

  2. Wat een mooie foto’s! Super cool dat jullie dit gewoon doen met Ayla je ziet haar genieten op de foto’s.
    Veel plezier met de verdere reis!

Laat een bericht achter

© 2023. "Travelbug On The Road". Travelbug Overland Asia.