China (deel 2): korte update en video’s

Een hele korte update van ons: we hebben inmiddels Tibet verlaten, de regels zijn inmiddels iets minder en we kunnen bijvoorbeeld weer gewoon tanken. We zitten nog steeds erg lange dagen in de auto, en het reizen in een groep vinden we vermoeiend omdat de meningen vaak verschillen maar het is niet anders. Eergister heeft één van de motorrijders (met gids achterop) een motorongeluk gehad met een andere motor. Uiteraard zijn we allemaal flink geschrokken maar het lijkt het gelukkig mee te vallen. Beiden bont en blauw en de een gekneusde ribben en de ander pijnlijk sleutelbeen. Chinezen rijden echt belachelijk in het verkeer. Ze halen overal in en gaan regelmatig onverwacht op de rem (bijvoorbeeld als ze iemand in halen of als ze een tunnel inrijden). Ook is het zo dat er ineens mensen langs de kant van de weg kunnen bidden, ze doen dan drie stappen en gaan dan op de grond liggen. Sommige mensen doen dit van Bejing naar Lhasa (6 maanden tot een jaar). En dat gewoon op de grote weg, levensgevaarlijk!

Tibetanen / Chinezen zijn trouwens erg asociaal in onze begrippen. Ze staan regelmatig naar binnen te staren in de auto. Als het raam open is kunnen ze gerust hun hoofd naar binnen doen zonder iets te zeggen of te vragen. Of als we aan het tanken zijn stapt er zomaar iemand in de auto om te kijken. Als wij ergens stoppen staat er altijd meteen een groep mensen om ons heen. We vragen ons af hoe erg India moet zijn, maar dit vinden wij al meer dan genoeg.

  
We zijn nu in Xi’an, morgen gaan we naar het welbekende terracotta leger. In elke stad in China hangt echt gigantisch veel smog, onbegrijpelijk dat mensen zo kunnen leven.

We hebben een nieuw filmpje gemaakt van Bishkek naar Lhasa (en geüpload met dank aan Jorine :-)), zie onder media – video’s. Ook een reisgenootje heeft een kort filmpje gemaakt, deze staat ook online op onze website (Tibetan Racing Team).

Nog 10 dagen China en dan naar Laos (met mama/Nora en Bertus :-):-)).

Liefs!

3 reactie op “China (deel 2): korte update en video’s

  1. Geert en Marijke Lenderink

    Zo hebben we door het zien van de film en jullie beschrijving een idee gekregen hoe het er in China aan toe gaat en hoe ruig en mooi het landschap is.
    we hopen dat iedereen weer gezond is, zodat jullie op tijd de grens met Laos bereiken. Good luck!!

  2. Marijke en Karin

    Inmiddels hebben jullie China waarschijnlijk verlaten. Benieuwd hoe het jullie in Laos vergaat. Gezondheid, geluk en een hele mooie reis verder.

Laat een bericht achter

© 2023. "Travelbug On The Road". Travelbug Overland Asia.