De auto

IMG_1556

Keuze

Al snel wisten we dat we voor een Toyota Landcruiser wilden gaan, en niet voor een Landrover Defender. Een landcruiser is betrouwbaarder, kan beter tegen stof, en bij pech hebben ze over de hele wereld onderdelen. We gingen voor een HZJ75 of HZJ78, dit zijn iets oudere modellen waarbij nog niet te veel electronica een rol speelt. We hebben langere tijd op internet gezocht tot we er eentje zagen staan op de Belgische marktplaats. Deze hebben we gekocht. Na import in Nederland zijn we begonnen met het maken van plannen.

Bij de RWD  De auto bekijken in Belgie

 

Inbouw

Er zat een inbouw in de auto, echter vonden wij deze onhandig. Het waren hoge bakken waardoor je er niet meer op kon zitten zonder je hoofd te stoten. We hebben ervoor gekozen alles eruit te halen en de gehele inrichting opnieuw te doen. Met veel hulp van vrienden is het gelukt om de inbouw zelf te maken. Naast de inbouw hebben wij gekozen voor een nieuw elektriciteitssysteem en een watersysteem. Zie de foto’s onder media – foto’s – klussen. Mocht je er vragen over hebben, mail gerust naar we@travelbugontheroad.nl.

 

Mee klussen bij de garage

Tijdens een dagje klussen bij de garage hebben we een heleboel geleerd over onze travelbug en over het nodige onderhoud. We hebben zelf het een en ander vervangen en reserveonderdelen mee gekregen.

IMG_0630 IMG_0633

Laat een bericht achter

© 2023. "Travelbug On The Road". Travelbug Overland Asia.