Tbilisi, Military highway, Kazbezi, grens Armenie, lake Sevan, Yerevan

Hoi allemaal,

We zullen beginnen met onze hamam ervaring in Tbilisi. Samen met een Duits stel (op de motor van India naar Duitsland) hebben we een avond gerelaxt in een hamam. Je moet je voorstellen dat dat een groot bad is van 45 graden en daarnaast een koude douche, van snikheet naar ijskoud. Bijzondere ervaring 😉

Georgë is een land met veel verschillende landschappen, er zijn hoge bergen, hoogvlaktes, soms groen soms heel droog, maar ook grote steden. Elke keer was het weer een verrassing waar we heen gingen. In Georgie zijn we via de military highway naar het noorden gereden, deze snelweg ligt op de grens met Zuid-Ossetië (een zichzelf onafhankelijk verklaarde provincie, alleen erkent door Rusland) en gaat naar de Russische grens. We zijn via een zeer moeilijk begaanbaar paadje omhoog gereden naar een mooi kerkje op een hoogvlakte.

IMG_5164.jpg

De grens met Armenië verliep gemakkelijk. De auto verzekering was maar 7 euro (ipv de 81 dollar in Georgië) maar daar en tegen moesten we wel invoerbelasting en bureaucratische kosten betalen waardoor het niet veel scheelt. In Armenië zijn we naar Lake Sevan gereden, dit is een meer dat op 2000 meter hoogte ligt. In Armenië hebben we tot nu toe twee keer wild gekampeerd en beide keren werden we wakker gemaakt door een herder die met zijn koeien onderweg was naar de bergen. Ze vonden het mooi zoals wij reisden en het was dan ook geen probleem dat wij er stonden.

IMG_5260.jpgDe hoofdstad van Armenië is echt een aanrader om te bezoeken als citytrip. Yerevan is een erg gezellige stad waar veel te beleven is. ’s Avonds was er een fantastische fonteinenshow. Ook zijn we naar een indrukwekkend museum geweest over de Armeense genocide rond de eerste wereldoorlog.

Background info: vroeger had je het Ottomaanse Rijk. De moslims binnen dit rijk waren het er niet mee eens dat er ook christenen woonden en er kwamen allerlei regels voor Christenen (ze mochten een hogere gebouwen dan moslims etc.). De Armeniërs bleven het goed doen op economisch gebied, de moslims zijn toen begonnen met het uitroeien van de armeniërs vanaf Istanbul. Op afschuwelijke wijze zijn er ongeveer 1 miljoen mensen om het leven gekomen. Sommigen beweren dat de holocaust uit de tweede wereldoorlog hierop gebaseerd is. Het is bizar dat bijvoorbeeld Amerika de genocide niet erkent omdat ze Turkije niet kwijt willen als handelspartner en Turkije (moslims) dit alles ontkent. Het niet erkennen van de genocide heeft nog steeds gevolgen, zoals bijvoorbeeld de gesloten grens tussen Turkije en Armenië.

Vanuit Yerevan zijn we naar het bekendste kloostertje gereden (klooster van Gegard). (Ja, weer een klooster, dit land bestaat nergens anders uit ;-)). Vlak daarbij is een Nederlandse camping / bed & breakfast en daar zijn we nu heerlijk aan het chillen bij het zwembad! (Een goede aanrader in combinatie met die citytrip Yerevan!)

We blijven tot woensdag in Armenië en daarna gaan we de grens over naar Iran. In Iran mag je geen weblogs posten omdat je dan gezien wordt als journalist. We zullen jullie na Iran dus updaten over onze ervaringen, de hitte (40 tot 45 graden) in combinatie met altijd lange mouwen en lange broek (voor mannen en vrouwen) en een hoofddoek (voor vrouwen).

Liefs vanuit het zonnige Armenië!

Daan & Annieke

ps foto’s en een nieuw filmpje wordt aan gewerkt 🙂 Later vandaag nog even kijken!

IMG_5169.jpg

6 reactie op “Tbilisi, Military highway, Kazbezi, grens Armenie, lake Sevan, Yerevan

 1. Marloes Vollenbroek

  Klinkt allemaal heerlijk! Wat een boel mooie herinneringen maken jullie deze reis.
  Geniet ervan samen en tot de volgende update. Ben heel erg benieuwd wat jullie van Iran is.
  Ps. Yerevan staat bij deze op het lijstje om een keer te bezoeken met een city trip.

  Groetjes!

 2. Vlieg ook nog IPB he?!? Haha, allemaal risiciopuntjes. Ach…. Iran tijdens de zomerhitte en midden in de Ramadan. Hoe kon ik het bedenken ;-)! Tot vrijdag!!!

 3. Dick en Bomma

  prachtig verhaal en mooie foto’s. Wat een avonturen! Verhaal van de christelijke gebouwen lager dan de moslimgebouwen ken ik. Werden zelfs kerken in een diepe kuil gebouwd. Ik kan maar moeilijk begrijpen dat er zoveel km.tussen ons in zitten,dank zij de moderne media kunnen we bijna meereizen. Genieten jongens!

Laat een bericht achter

© 2023. "Travelbug On The Road". Travelbug Overland Asia.