Een dag uit het leven van twee reizigers…

Een dag uit het leven van twee reizigers… hierbij een beschrijving van een willekeurige dag uit onze reizende leven. Alhoewel elke dag heel verschillend is, hopen we dat dit toch een indruk geeft van wat wij zoal uitspoken 🙂

Een dag uit het leven van twee reizigers:
8.30 uur – Wakker worden in een hostel in Bishkek, douchen, aankleden etc.
9.15 uur – Was in de wasmachine (tsjah dat moet ook gebeuren op reis….)
9.30 uur – Ontbijten en kletsen met een Belgisch en Duits stel (beiden hier op vakantie voor 3 weken, altijd gezellig om in een hostel te zitten en andere verhalen en ervaringen te horen).
10.45 uur – Nog even langs een pinautomaat zodat we het hostel kunnen betalen.
11.00 uur – Klaar voor vertrek! We leggen alle spullen in de auto, stellen de GPS in en gaan op pad. We rijden over een zeer goede weg, langs de grens met Kazachstan richting het oosten.
12.35 uur – Opeens zien we koeien op de snelweg, ze worden opgejaagd door de herder op paard erachter aan. Ze hobbelen in drie verschillende groepen over de snelheid, alle auto’s proberen er omheen te komen.
13.30 uur – Lunch, auto aan de kant van de weg en een heerlijk broodje met pasta. Zelfgemaakt bruin brood! Voor het eerst sinds Turkije hebben we weer bruin meel kunnen vinden.
13.35 uur – Toch maar warmere kleren aan, een korte broek was toch echt te koud. Het is vandaag volledig bewolkt, 18 graden.
13.55 uur – Weer op pad, het asfalt blijft erg goed (dit is uitzonderlijk), we rijden door de bergen en komen alleen een aantal dorpjes tegen. Veel tegenliggers signaleren regelmatig met groot licht, en elke keer hebben ze gelijk en staat er een politieauto met camera te flitsen (bedankt tegenliggers ☺). Politie mensen staan hier erg gemeen, net na een snelheidsvermindering.
14.40 uur – Tanken, dit betekent dat je je auto parkeert, naar binnen loopt om te zeggen hoeveel liter je wil en je daarna mag tanken. Voor ons altijd een discussiepunt want we willen hem vol hebben. We gokken dan het aantal liter dat we willen, gaan tanken, en als blijkt dat we minder nodig hadden gaan we weer naar binnen en krijgen we geld terug, als blijkt dat we meer nodig hadden maken we opnieuw een gok. Zucht wat een werk…
14.55 uur – Proberen ruitenwisservloeistof te kopen (poging 4), gelukkig bestaat er een functie in de google translate app waarbij je de camera van je telefoon kan gebruiken en hij dit gaat vertalen (ideaal voor menu kaarten, bordjes, gebruiksaanwijzingen, producten ed, je weet ineens wat er staat!)
16.00 uur – Kampeerplekje zoeken bij lake Song-Kul, 50 meter naast het pad vinden we een prachtig plekje. De rest van de middag lopen we wat rond, zitten we in de auto (helaas te koud voor buiten), zetten we de tent op etc.
18.00 uur – Koken, het koken kost ons vaak een uur. Met allerlei verse groente maken we regelmatig heerlijke pasta ☺
19.00 uur – Pasta eten en daarna afwassen
20.00 uur – Thee drinken en spelletjes spelen
22.30 uur – Tijd om te gaan slapen

Volgende ochtend (9.30 uur) wordt er op de auto geklopt, er staat een man in uniform met officiële legitimatie. ‘Straf’ en een heleboel Russische woorden. Na enige tijd weet hij ons duidelijk te maken dat we niet van de weg af hadden gemogen (ook niet 50 meter). We krijgen een boete, hij wil 2000 Som hebben (26 euro), maar dat dachten we niet. Door te onderhandelen kwamen we uit op 500 som (6,50 euro). Helaas hebben ook wij zo onze eerste boete te pakken!

En voor wie er na dit verhaal nog zin heeft om meer te lezen hebben we hieronder een korte samenvatting geschreven van de afgelopen week. Maar voel je absoluut niet verplicht dit ook nog allemaal te lezen! 😉

Dank voor alle felicitaties op 9 september! Wij hebben het gevierd met cake (uit de broodbakmachine!) en ’s avonds uit eten gaan. Een leuke dag met veel appjes, berichtjes en telefoontjes.

IMG_8495.jpg

Het is definitief, we mogen 16 september China in. De communicatie verliep niet altijd gemakkelijk met de organisatie en we kregen wisselende berichten. Daan z’n ouders zouden eigenlijk langs komen maar omdat wij eerder China in gaan dan de organisatie in eerste instantie zei, is het helaas niet door gegaan.

Omdat we een week extra de tijd hadden zijn wij naar Kazachstan geweest, Almaty is een grote Westerse stad. We hebben genoten van alle terrasjes, shopping malls en grote winkels. Verder zijn we naar een National Park geweest, maar dit was nogal massaal en druk met locals. Wij geven dan toch echt de voorkeur aan de Kirgizische bergen, die veel mooier, groter en minder druk zijn.

We rijden vandaag een eind richting de grens en dan gaan we morgen echt China in! Wij zijn klaar voor een nieuw avontuur!

Liefs,
Daan & Annieke

Ps Nieuwe foto’s in zowel het album van Kazachstan als in het album van Kirgizie (of klik op de foto’s op de googlemaps kaart bovenaan de pagina).

IMG_8326.jpg

 

16 reactie op “Een dag uit het leven van twee reizigers…

 1. Leuk om ook zo’n ‘gewone’ dag te lezen 🙂 morgen alsnog China in, gaaf! Veel plezier met dit volgende deel van jullie reis en avontuur 🙂

 2. Mooi verhaal, we zien het voor ons. Fijn dat jullie eindelijk china in mogen. Weer een heel ander avontuur. Niet met spleetoogjes terugkomen he? Heel veel plezier. Lijkt me ook wel leuk om nu eens met een groep te gaan voor langere tijd. We zien de foto’s tegemoet. Liefs Bomma en Dick.

 3. en nu maar hopen dat China meer oplevert / laat zien dan wachten voor de grens – wachten voor een rijbewijs- wachten voor toestemming voor een jerrycan benizine- wachten voor check points………anders komen jullie helemáál nooit ( op tijd) in Laos aan! 🙁
  dikke knuffel!

 4. Madelein Berfelo

  Hoi Daan en Annieke,

  Daan, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!

  Jullie hebben zo te zien echt een super reis en nog belangrijker heel veel plezier.

  Geniet er nog lekker van!
  Veel Plezier.

  Groetjes Madelein

 5. Daan, kanjer, gefeliciteerd met je verjaardag zover van ons vandaan, een prachtige dag samen met Annieke en de andere reisgenoten toegewenst. Wij zullen een toast op jou uitbrengen en hopen dat na vallen en opstaan in China jullie toch kunnen genieten van de mooie tempels, paleizen en het leger, want onomstotelijk is China een prachtig land, want daarvan hebben ook wij van mogen genieten.
  Hopelijk verlaten jullie China optijd zodat jullie Nora en Bertus nog kunnen zien.
  Dikke knuffel!!!!!!!!!!!!!!!
  P&M

 6. Geert en Marijke

  Daan, wel een beetje laat, maar alsnog gefeliciteerd met deze bijzondere verjaardag in China. Wens jullie daar een mooie en voorspoedige reis toe en ben weer benieuwd !!
  Groeten uit Gendt met een verjaardagsknuffel.

Laat een bericht achter

© 2023. "Travelbug On The Road". Travelbug Overland Asia.