Veel kijk- en/of leesplezier!

Het is weer eens tijd voor een volgende update… We hebben een nieuw filmpje online gezet, dus voor de mensen die liever de samenvatting zien in 3 minuten, klik hier!

Noord-Thailand

Nadat mama/Nora en Bertus zijn vetrokken zijn wij de grens over gegaan naar Noord-Thailand. De wegen in Thailand zijn erg goed, een snelweg is niet mooi vierbaans zoals bij ons, maar wel goed asfalt zonder mega veel bochten. Over het algemeen konden we dan ook goed doorrijden. In elke stad in Thailand zie je verschillende shoppingmalls en er zijn veel reclame borden. Wij vinden het dan ook een beetje Amerikaans aandoen.

We zijn begonnen in Sukhothai, een historisch belangrijk plek in Thailand. Er staan allerlei ruïnes van tempels uit het koninkrijk van ongeveer de 13e eeuw. Daarna zijn we naar het noorden gegaan waar we een prachtige auto route hebben gereden door de bergen. In totaal 1684 bochten 🙂

IMG_0018.jpg

In het noord-oosten van Thailand zijn we naar een guesthouse gegaan net buiten het dorp. We hebben in een leuke tipi hut geslapen met allerlei beesten om ons heen. De eigenaar had ook olifanten, we hebben dan ook een tocht op de olifanten gemaakt. Niet zo’n toeristische en in zo’n bakje, maar gewoon echt op een olifant en met z’n tweeën. Echt super gaaf!! De olifanten proberen de hele tijd te eten, en het is lastig vast houden als ze omhoog willen om wat te pakken. Ze draaien hun slurf er helemaal omheen en trekken het dan los.

IMG_0321.jpg

In Thailand was het een stuk toeristischer, en vooral ook jonge jongeren die voor het eerst backpacken en zich regelmatig vol drinken. We waren dan ook blij dat we naar Laos terug konden, ook al missen we de grote supermarkt ketens wel. Gewoon boodschappen kunnen doen is toch echt wel een heerlijke luxe!

Laos

Terug in Laos zijn we drie dagen de jungle in gegaan. We hebben gezipplined tussen en over de boomtoppen! Met zo’n 50 tot 60 km/h gingen wij over de bomen heen, echt super gaaf! We sliepen in boomhutten waar we alleen met een zippline naar toe konden. Tussendoor moesten we steeds stukjes lopen over modderige paadjes, ook een uitdaging maar niet zo leuk als het zipplinen.

IMG_0673.jpg

Verder hebben we afgelopen week in Laos heerlijk gerelaxt in een privé bungalowtje, een bergroute gereden, bijzondere potten uit het verleden bekeken en naar grotten geweest.

De geschiedenis van Laos maakte trouwens veel indruk op ons. Laos is het meest gebombardeerde land ter wereld. Gedurende 9 jaar is er elke 8 minuten een bom op Laos gevallen. En dat terwijl ze feitelijk niet eens betrokken waren in de oorlog. Het waren de Zuid-Vietnamezen (gesteund door de VS) tegen de Noord-Vietnamezen. De Noord-Vietnamezen werden opgevangen in Noord-Laos, en daarom is er zoveel gebombardeerd daar. De economie van Laos is nog steeds erg slecht, dit komt doordat slechts 1 procent van de niet ontplofte bommen is opgeruimd en dit het een erg onveilig land maakt. Nog steeds vallen er minimaal 100 doden per jaar door explosies.

Zoals jullie op de kaart kunnen zien zijn we nu in het zuiden van Laos, we gaan hier nog een scootertocht maken en naar de 4000 eilanden. Vervolgens gaan we naar Cambodja.

Liefs van ons!

3 reactie op “Veel kijk- en/of leesplezier!

  1. Jules en karien

    We zagen jullie auto bij onze guest house staan toen we vanmorgen vertrokken naar de 4000 Islands. ..misschien tot een nadere kennismaking in Dongkong?

Laat een bericht achter

© 2023. "Travelbug On The Road". Travelbug Overland Asia.