Borneo, Qatar en dan… Nederland!

Eerlijk is eerlijk…. Afgelopen week waren we best een beetje aan het aftellen om naar huis te gaan.

We zijn vanuit Kuala Lumpur naar Kuching gevlogen (zuid-Borneo, Sarawak), dit was een erg gezellig stadje met zowel Chinese, Indonesische als Maleise invloeden. We hebben een tour gedaan om orang-oetangs te zien en naar een longhouse te gaan. Helaas kwamen de orang-oetangs niet tevoorschijn tijdens het voeden omdat er genoeg fruit in het wild te vinden is in dit seizoen. Longhouses zijn typische woningen van hier, het is eigenlijk een heel dorp in de jungle op houten palen. In het midden woont het dorpshoofd en daar omheen de rest. Leuk om te zien, al was hier inmiddels ook al wel veel luxe en was het niet meer zo als vroeger.

Vervolgens zijn we doorgevlogen naar Kota Kinabalu (noord-Borneo, Sabah). We hadden gehoopt dat het hier mooier weer was, maar dit was helaas niet het geval. We hebben veel regen gehad met af en toe een uurtje zon. We hebben hier 5 heerlijke dagen genoten van het niks doen. Kortom: we gingen van zwembad – naar hotelkamer – naar starbucks – naar shoppingmall om te eten – naar zitruimte, en dat is eigenlijk alles wat we gedaan hebben. Lekker lezen, foto’s bewerking, filmpje maken, op huizenjacht, etc. Wel hebben we nog twee duiken gemaakt, vooral veel kleine vissen gezien, al was de blue spotted stingray wel een bijzondere om te zien.

Je kan ons filmpje van de afgelopen weken hier bekijken (of bij media – video’s). 

Dinsdag zijn we terug gevlogen naar Kuala Lumpur, daar hadden we een hotel op het vliegveld. Woensdag zijn we naar Qatar gevlogen. Doha, de hoofdstad is een schone moderne stad waar ze wel de karakteristieken van het land proberen te houden. We hebben genoten van de laatste avond in de gezellige straatjes van de Souq. Veel mannen lopen in een wit gewaad en vrouwen in zwarte sluiers. Wat we mooi vonden is dat het ongeveer 50/50 is of mensen gesluierd lopen of niet.

Klik hier voor de laatste foto’s van Borneo en van Qatar.

En dan nu eindelijk naar Nederland!!! In Nederland stond ons een welkomstcomite van vrienden en familie op te wachten, erg leuk!

image.jpeg

Liefs van ons

5 reactie op “Borneo, Qatar en dan… Nederland!

  1. Goede terugreis! Voor wt ik ervan heb meegekregen, kunnen jullie terugkijken op een hele bijzondere tijd, waarin jullie samen meer hebben gezien en meegemaakt dan sommige personen in een heel leven! Wat een avontuur zeg! En nu lekker nagenieten tijdens de feestdagen met familie en vrienden 🙂 Fijne dagen en succes met wennen in het ‘saaie’ Nederland.

  2. Marloes Vollenbroek

    Wat jammer! Geen updates meer van jullie reis! Wel heel erg leuk om hier elke keer alles te kunnen lezen en volgen.
    Welkom thuis en succes met wennen in Nederland.

Laat een bericht achter

© 2023. "Travelbug On The Road". Travelbug Overland Asia.