Ja, we gaan!

Wow wat gaan de afgelopen maanden hard. Sinds ik het eerste verhaal heb geschreven is er alweer zoveel gebeurd. Het belangrijkste: WE HEBBEN EEN AUTO!! Travelbug is de naam :-). Binnenkort meer uitleg over de naam op de site.

Na het dromen over een wereldreis kwam het denken hierover en verhalen op internet lezen. Vervolgens hebben we gekeken welke route we ongeveer zouden willen nemen, hebben we een begroting gemaakt en gekeken wat haalbaar is qua auto prijzen. We hebben veel gezocht op internet en uiteindelijk een auto gevonden op de Belgische marktplaats.

We hebben deze auto opgehaald en zijn ermee naar de grens met Nederland gereden. Hier hebben we ons eerste nachtje in de auto geslapen, in Zeeland. Via de RDW hebben we de auto geïmporteerd en inmiddels staat de auto al weer een aantal weken bij ons voor de deur.

In de kerstvakantie hebben we een slag geslagen met name wat betreft de route en planning. We zijn nu aan het wachten op reactie van China Overland. Dit deel van de route is ingewikkeld en hier hebben we een organisatie voor nodig (is ingewikkelder documenten, Chinees rijbewijs, Chinees kenteken, toestemming van militairen en politie per regio om door gebied te rijden, verplichte gids etc.). Onze route zoals het nu lijkt is: Nederland – Turkije – Georgië – Armenië – Azerbeidzjan – Turkmenistan – Oezbekistan – Tsjatikistan – Kirgizië – China – Laos – Thailand – Maleisië.

Binnenkort volgt er een route kaartje.

Het belangrijkste dat komende maand op de planning staat is een keuring van de travelbug, zodat we weten wat we technisch nog moet gebeuren en de route door China definitief regelen.

Nog maar 5 maanden, dan zijn we weg!!

Liefs, Daan & Annieke

Ps ook met de website gaan wij bezig, op dit moment werkt het allemaal nog niet helemaal zoals wij willen… nog even geduld dus.

Eén reactie op “Ja, we gaan!

  1. Ubald en Thea

    Wij realiseren ons dat het tijdstip van vertrek nadert. Wij Ubald en Thea hopen dat jullie de reis van jullie leven zullen maken en heelhuids over zeven maanden weer thuis zullen komen. Wij leven met jullie mee en zijn benieuwd naar de verhalen. Liefs.

Laat een bericht achter

© 2023. "Travelbug On The Road". Travelbug Overland Asia.