Reykjavik en Snaefellsness

Tijd voor een eerste weblog vanuit IJsland, leuk om weer te schrijven 🙂

Zaterdag zijn we met Wowair naar Reykjavik gevlogen. Reykjavik is een groot dorp dat de hoofdstad is van het land. Zondag en maandag hebben we ons in de stad vermaakt. Het is een mooie, schone, maar ook erg toeristische stad. De musea hebben we overgeslagen, we hebben vooral gewandeld langs de highlights (bijzondere betonnen kerk, huisje waar einde koude oorlog is afgesproken, uitzichtpunt, oude haven ed) en geslenterd door de winkelstraat. We hebben veel gelopen, maar ook gerelaxt. We waren beiden moe en echt toe aan vakantie. We stonden hutjemutje op de enige camping in Reykjavik, samen met vele anderen. Naast de camping was HET zwembad van IJsland, daar hebben we ook maar even een duik genomen. Allerlei warmwaterbaden tussen de 38 en 44 graden. Heerlijk!

Dinsdag konden we eindelijk de travelbug uit de container halen. Het was even zoeken waar we precies moesten zijn, maar met behulp van de vriendelijke IJslanders kwamen we bij de container. Alles was goed gegaan, en na een uurtje waren we klaar voor vertrek.

We zijn naar Snaefellsnes gereden via een prachtige route. Het uitzicht is echt geweldig!! We hebben hier een mooie wandeling gemaakt door lavavelden en langs kliffen.

Kortom, we zijn heerlijk aan het genieten van onze reis. Het is fantastisch om weer hetzelfde gevoel te ervaren als tijdens onze wereldreis. Hobbelend over de off-road wegen met prachtige landschappen in ons eigen huisje. Genieten dus! 🙂

Liefs van ons!
Daan & Annieke

ps we hebben ook een facebook pagina aangemaakt, snel even een foto posten gaat daar makkelijker dan op de website. Dus mocht je het leuk vinden, dan kun je ons liken via travelbugontheroad.

IMG_3320

12 reactie op “Reykjavik en Snaefellsness

 1. Ik had t niet verwacht maar ik kon de pagina hier toch laden- leuk! Kan me voorstellen dat t gevoel van de grote reis terug is. Fijn!
  Knuffel van ons.

 2. Dick en Bomma

  Ga zo door! Fijn dat alles weer “als vanouds” is. Kan me voorstellen dat je weer gauw in het oude ritme zit. We kijken uit naar alle verhalen en fotos. Ook als “vanouds”.🌍⛄️ 🖐🏽

 3. We wensen jullie een hele goede reis! Het is een prachtig land met ongerepte natuur, veel mooie watervallen. En stinkende zwavelbronnen, haha 😉 Wij zijn toen inderdaad ook bij dat zwembad geweest, heerlijk dat warme water. Lekker weer genieten van dat vrije gevoel, have fun!

 4. Een heerlijk begin van de vakantie met een paar dagen relaxen 😄
  Veel plezier verder!! Wordt vast weer een heel mooie reis! Ben benieuwd naar de verhalen en foto’s.

 5. Fijn dat jullie zo genieten. Sommige landschappen komen ons bekend voor. Wij denken weer terug aan onze IJsland reis!!! Have fun👍😄

Laat een bericht achter

© 2023. "Travelbug On The Road". Travelbug Overland Asia.